Kouluruokadiplomi

Kouluruokadiplomi® on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry.

Kouluruokailu on koko koulun yhteinen asia

Kouluruokailun tehtävänä on edistää ja tukea lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Kouluruokailu on myös tärkeä osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Kouluruokailu on siis koko koulun yhteinen asia, jonka toteuttamiseen ja kehittämiseen voi osallistua koko kouluyhteisö.

Kouluruokadiplomi – tutustu ja hae!

Kouluruokadiplomi on tunnustus, joka myönnetään koululle ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyöstä.

Diplomin tavoitteena on kohottaa kouluruokailun arvostusta ja nostaa se näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa. Diplomin kysymyssarja antaa myös vinkkejä kouluruokailun toteuttamiseen ja kannustaa kehittämään parantamista vaativia asioita.

Diplomin hakeminen ja myöntämisperusteet
Tukimateriaali
Diplomikoulut

Jaa sosiaalisessa mediassaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+