Kouluruokailukeskustelu kaipaa positiivisia sävyjä

Syy syömättömyyteen ei välttämättä löydy ruuan laatutekijöistä vaan jo lähtökohtaisesti kouluruokailuun liittyvistä kielteisistä asenteista. Joskus vaikuttaa siltä, että kouluruuan ”kelvottomuutta” toistetaan kuin mantraa ja kielteisyyden kehästä ei osata ulos. Tänä  vuonna lakisääteinen kouluruokailu täyttää 70 vuotta. Kouluruokailun loistava tulevaisuus rakennetaan yhdessä. Siihen vaikuttavat niin ruokapalvelun osaava henkilökunta kuin ruokailevat oppilaat, koulun aikuiset ja oppilaiden vanhemmat.

Koko tiedote on luettavissa ePressin sivuilla tätä linkkiä klikkaamalla.

IMG_8273

Suomessa on toteutettu runsaasti kouluruokailun onnistumista tukevia työkaluja ja hankkeita. Yksi vaikuttavimmista on Ammattikeittiöosaajat ry:n ylläpitämä Kouluruokadiplomi® -käytäntö. Kouluruokadiplomin suorittaminen on virittänyt positiivista ja rakentavaa keskustelua kouluyhteisöissä ja lisännyt myönteistä ruokapuhetta oppilaiden, opettajien ja koulun sidosryhmien keskuudessa. Löydät tarkempaa tietoa diplomin hakemisesta, innostavia tarinoita diplomikouluista ja kattavan tietoaineiston muun muassa ruokakasvatukseen, ruokailutilanteeseen ja yhteistyöhön liittyvistä asioista www.kouluruokadiplomi.fi -sivuilta

10/2018
Teksti: Marjut Huhtala, Ammattikeittiöosaajat ry
Kuvat: Samuel Hoisko, Neliömedia

Jaa sosiaalisessa mediassaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+