Life hackit ovat pieniä arkipäivää helpottavia oivalluksia. Lasten ja nuorten elämässä life hackit voivat liittyä esimerkiksi välipalojen valmistamiseen, hankkimiseen, niiden kuljettamiseen tai säilyttämiseen. Innosta oppilaita osallistumaan RuokaTutkan Life hack -kilpailuun ja miettimään, millaisten niksien avulla he söisivät enemmän kasviksia, hedelmiä, marjoja, maitoa ja maitotuotteita!
Tarkemmat osallistumisohjeet oppilaille ja vinkit opettajille löydtä täältä.
Life hackseja voidaan suunnitella myös iltapäivä- ja kerhotoiminnassa.Katso esimerkkivideo, jossa RuokaTutkan Dabi näyttää, kuinka simppeleillä kikoilla välipalat ja muut naposteltavat saa tehtyä vähän helpommin. Nyt on hyvä mahdollisuus innostaa koululaisia välipalojen suunnitteluun ja RuokaTutkan Life hack -kilpailuun osallistumiseen 14.2.2020 mennessä.
Voittajajoukkue saa palkinnoksi hauskan elämyksen supersuositun tubettajan Pinkku Pinskun seurassa!
Voittajaniksi julkaistaan RuokaTutkan somekanavissa. Elämyspäivää vietetään Helsingissä. RuokaTutka huolehtii tarvittaessa palkintoon liittyvistä matkustus- ja majoituskustannuksista.
Tukee opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa
Kilpailuun osallistuminen tukee perusopetuksen opetussuunnitelman ja varhaiskasvatussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen taitoja:
- Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
- Monilukutaito
- Tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen
Paljon muutakin ekemistä oppilaille ja vinkkejä opettajille
Käy tutustumassa RuokaTutka-sivustoon ja hae sieltä sopivia tehtäviä ja aineistoja oppitunneille. Sivustolta löytyy paljon myös tausta-aineistoja opetuksen tueksi.
RuokaTutka on koulumaito- ja hedelmätuen ohessa toteutettava EU-rahoitteinen koulutuskampanja. Sitä toteuttavat Ruokavirasto, viestintätoimisto Cocomms, Ammattikeittiöosaajat ry, Itä-Suomen yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry sekä digitoimisto Evermade.
Syyskuussa 2018 alkanut RuokaTutka-kampanja innostaa lapsia ja nuoria tutkimaan ruokaa ja pohtimaan, mitä ruoka on, mistä se tulee ja miltä se maistuu. Kampanja tarjoaa hauskoja ja aktivoivia tapoja tutustua terveellisiin ruokavalintoihin ja ruuan alkuperään. Opettajilla, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalla sekä vanhemmilla on iso rooli tutkimusmatkan oppaina.
10/2019