Aikamatka tulevaisuuden ruokapöytään – Ruoka 2100 -kilpailu

Hologrammiomppuja ja avaruusappelsiineja – vai jotain ihan muuta? Innosta oppilaasi osallistumaan kilpailuun ja visioimaan, mitä vuonna 2100 syödää?

MAVI_Ruoka-2100_WEB_1920x1080px

Valtakunnallisessa Ruoka 2100 -kilpailussa oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat videon siitä, miten ruokaa tuotetaan sekä syödään meillä ja maailmalla vuonna 2100. Päätähtiä ovat kasvikset ja maito. Enimmäispituus videolle on kolme minuuttia.

Kilpailuaika on 1.2.-31.3.2019. Voittajateos julkaistaan huhtikuun lopussa RuokaTutkan kanavissa. Voittajajoukkueelle on luvassa unohtumaton elämyspalkinto!

Lisätietoa kilpailusta ja linkki lomakkeeseen, jonka kautta video toimitetaan raadille.

Kilpailun avulla oppilaat pääsevät tutustumaan ruokaan ja ruuan tuotantoon luovuuttaan käyttäen. Kilpailu tarjoaa hauskan työkalun ruokakasvatuksen tueksi, videoprojektia voidaan hyödyntää monessa oppiaineessa kotitaloudesta ympäristöoppiin. Innovattivisuus ja luovuus on vain plussaa! Kokoa oppilaistasi joukkue ja ilmoita heidät mukaan tulevaisuuden ruokamatkalle!

RuokaTutka rohkaisee lapsia ja nuoria ruokatutkijoiksi

Ruokatutka_NEWSLETTER_EAITTELY_ISO_2

RuokaTutka on koulumaito- ja hedelmätuen ohessa toteutettava EU-rahoitteinen koulutuskampanja. Sitä toteuttavat Maaseutuvirasto, viestintätoimisto Cocomms, Ammattikeittiöosaajat ry, Itä-Suomen yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry sekä digitoimisto Evermade.

Syyskuussa 2018 alkanut monivuotinen RuokaTutka-kampanja innostaa lapsia ja nuoria tutkimaan ruokaa ja pohtimaan, mitä ruoka on, mistä se tulee ja miltä se maistuu. Kampanja tarjoaa hauskoja ja aktivoivia tapoja tutustua terveellisiin ruokavalintoihin ja ruuan alkuperään. Opettajilla, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalla sekä vanhemmilla on iso rooli tutkimusmatkan oppaina.

3/2019