Itämeripäivä-reseptikilpailu

Ammattikeittiöosaajat ry ja John Nurmisen Säätiö haastavat ammattikeittiöosaajat suunnittelemaan itämeriystävällisiä ohjeita! Kisassa palkitaan ideat, jotka kunnioittavat itämerellistä ruokaperinnettä, huomioivat ravitsemussuositukset ja innostavat käyttämään Itämeren ympärillä viljeltyjä tai kasvavia raaka-aineita. Itämeren ruokavalion raaka-aineet: palkokasvit, juurekset, sipulit, täysjyvävilja, pikkukalat, marjat ja sienet ovat tutkitusti terveellisiä ja asiakkaille maistuvia!

Itämeripäivää juhlitaan lähes kaikissa Itämeren maissa aina elokuun viimeisenä torstaina. Itämeripäivää voi juhlistaa esimerkiksi nauttimalla itämerellistä ruokaa!

Tehtävä

Kehittele 10:n hengen reseptiksi vakioitu menu, jossa on pääruoka ja lisukesalaatti.

Kirjaa ohje työvaiheineen, ja kuvaa valmis menu. Perustele, miksi valitsit raaka-aineet ja koet, että kokonaisuus sopisi juhlistamaan Itämeripäivää juuri teidän asiakkaillenne!

Osallistuminen

Reseptikilpailuun voivat osallistua ammattikeittiöiden työtiimit ja yksittäiset työntekijät sekä ravitsemisalan opiskelijat.

Kilpailuaika
8.1.-15.3.2024

Töiden palautus

Lähetä ohjeet sekä kuva osoitteeseen marjut.huhtala@amko.fi 15.3.2024 mennessä otsikolla ”Itämeripäivä -reseptikilpailu”.
Liitä mukaan nimesi/työryhmäsi jäsenten nimet ja yhteystietosi.

Palkinto

Voittaja tai voittajatiimi palkitaan tuhannen euron kannustustustipendillä Ammattikeittiöosaajat ry:n
kevätseminaarissa 17.4.2024 Vantaalla Heurekassa.

***

Kilpailun järjestäjillä ja yhteistyökumppaneilla on oikeus käyttää kilpailun kisaajia ja voittajia markkinointiviestinnässään seuraavaan kilpailuun asti. Järjestäjät pidättävät oikeuden tarkentaa kilpailun sääntöjä kilpailuaikana.

Lisätietoa:

Ammattikeittiöosaajat ry Marjut Huhtala marjut.huhtala@amko.fi ja Virpi Kemi virpi.kemi@amko.fi

John Nurmisen Säätiö Maija Soljanlahti maija.soljanlahti@jnfoundation.fi

Yhteistyössä mukana Kesko ja Kalatukku ERIKSSON.

Lue lisää Itämeripäivästä: www.itämeripäivä.fi