Kasvua kouluruuasta

Kasvua kouluruuasta

Vuosi 2018 on kouluruokailun 70-vuotis-juhlavuosi. Tänä päivänä kouluruokailu on sosiaalinen innovaatio, jota ihastellaan muuallakin maailmassa. Kouluruokailu luo tasa-arvoista perustaa oppilaiden kasvulle ja kehitykselle ja edistää terveyttä ylläpitäviä ravitsemustottumuksia myös aikuisuudessa. Iloitkaamme yhdessä ainutlaatuisesta kouluruokailusta ja arvostakaamme sen tekijöitä!

kasvua_kouluruuasta_logo_varill_1000px

Ammattikeittiöosaajat ry toteuttaa ja koordinoi juhlavuoden aikana ammattilaisille sekä ravitsemisalan opiskelijoille suunnatun tulevaisuuden koululounaan ideointikilpailun sekä juttusarjan, jossa kerromme, miten Suomessa kouluruokaillaan juhlavuonna 2018.

Tulevaisuuden kouluruokalounas -ideointikilpailu

Haastamme ruokapalvelujen työtiimejä ja ravitsemisalan opiskelijoita ideoimaan tulevaisuuden koululounasta – millaista on kouluruoka vaikkapa kymmenen vuoden kuluttua?  Kilpailutehtävänä on suunnitella tulevaisuuden koululounas seka- ja kasvisruokavaliota noudattaville koululaisille. Lue ideointikilpailun tarkemmat ohjeet tästä. Kilpailuajankohta on 8.1.–28.4.2018.
Kilpailuehdotukset palautetaan tällä lomakkeella.

Tulevaisuuden kouluruokalounas -ideointikilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Bunge Finland Oy, Foodduck Oy, Jepuan Peruna Oy, Metos Oy ja Metsä Tissue Oyj

Juttusarja

Juttusarjassa esitelemme kouluruokailua eri typpisissä kouluissa ”Hangosta Utsjoelle.” Kuvaamme tämän päivän kouluruokailua eri puolilla Suomea kaupungeissa ja haja-asutusalueilla niin pienissä kuin isoissakin kouluissa. Ensimmäinen artikkeli julkaistaan tammikuun lopussa ja tiedotamme siitä erikseen. Juttusarjan rahoittaa maa-ja metsätalousministeriö.

Kasvua kouluruuasta-logo siivittää kampanjaamme ja se näkyy myös kaikissa kouluruokailun merkkivuonna suoritetuissa Kouluruokadiplomeissa.

Lue lisää Kasvua kouluruuasta-kampanjasta.