Vinkkejä mediaviidakossa selviämiseen

Dabi törmää netissä erikoisiin ruoka- ja terveysotsikoihin. Kannattaako otsikot jakaa heti somessa – vai selvitellä ensin, mistä on kyse? RuokaTutka-kampanja on tuottanut nuorille suunnatun videon, jossa medialukutaidon saloja käydään läpi hauskalla tavalla. Video kannattaa katsoa yhdessä koululaisten kanssa ja jatkakaa keskustelua aiheesta tunnilla.

Näillä vinkeillä selviät mediaviidakossa -video

Pääset katsomaan videon myös alla olevaa kuvaa klikkaamalla. Dabi alkaa epäillä erikoisia ruoka- ja terveysväitteitä ja haluaa selvittää niiden todenperäisyyttä alan asiantuntijoilta.

RuokaTutka_ Näillä eväillä selviät mediaviidakossa

RuokaTutkaTube

Tutustukaa koululaisten kanssa myö muihin heille suunnattuihin RuokaTutkaTube-videoihin. RuokaTutkaTuben tähtijuontaja Dabi selvittää ruokajuttuja mielenkiintoisesti ja monipuolisesti vierailevien tähtien kanssa. Erityiskiinnostuksenkohteena ovat kasvikset, hedelmät ja marjat sekä maito.

OpeTube

Kasvattajille on oma OpeTube-kanava, joka pureutuu muun muassa kouluruokaan ja makukouluun. Lyhyiden videoiden avulla saat nopeasti vinkkejä esimerkiksi makukoulun järjestämiseen, tietoa kouluruoan valmistamisesta, historiasta sekä kouluhedelmä- ja koulumaitotuesta.

Ruokatutka_NEWSLETTER_EAITTELY_ISO_3

RuokaTutka on koulumaito- ja hedelmätuen ohessa toteutettava EU-rahoitteinen koulutuskampanja. Sitä toteuttavat Ruokavirasto, viestintätoimisto Cocomms, Ammattikeittiöosaajat ry, Itä-Suomen yliopisto, Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry sekä digitoimisto Evermade.

Syyskuussa 2018 alkanut RuokaTutka-kampanja innostaa lapsia ja nuoria tutkimaan ruokaa ja pohtimaan, mitä ruoka on, mistä se tulee ja miltä se maistuu. Kampanja tarjoaa hauskoja ja aktivoivia tapoja tutustua terveellisiin ruokavalintoihin ja ruuan alkuperään. Opettajilla, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalla sekä vanhemmilla on iso rooli tutkimusmatkan oppaina.

5/2019